Het regelen van een nieuwe autoverzekering kan behoorlijk wat moeite kosten. Misschien weet je niet wat de juiste prijs is die je moet betalen, of lukt het überhaupt al niet om een verzekering uit te kiezen. Je hebt namelijk erg veel verschillende autoverzekeringen, bijvoorbeeld Ohra of unive. Als je een nieuwe auto hebt aangeschaft wil je waarschijnlijk lekker karren en heb je helemaal geen zin om ook nog de juiste verzekering uit te zoeken. Toch is het erg belangrijk dat je dit wel doet. De verzekering moet namelijk ingaan op het moment dat een auto op je naam komt te staan. Dit is verplicht vanuit de overheid.

 

WA of een WA+ verzekering?

De autoverzekering die de overheid je verplicht te nemen het een WA-verzekering. Dat staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Dit is de goedkoopste optie als het gaat om je auto verzekeren. Bij deze optie vergoedt de verzekering alleen schade die jij veroorzaakt aan iemand anders zijn of haar auto. De schade aan je eigen auto moet je gewoon zelf betalen. Als je dit niet wilt, kan je een WA+ verzekering nemen. Dat is een uitgebreidere versie van de WA-verzekering. Hierbij wordt schade aan je eigen auto vergoedt als het wordt veroorzaakt door hagel, storm, brand of diefstal. Hier moet je wel meer geld voor betalen, maar je hebt dus ook meer zekerheid.

 

Bereken de kosten vast zelf

Als je niet verrast wilt worden door de prijzen die je aan je verzekeraar moet betalen kan je vast zelf je autoverzekering berekenen. Dit bedrag is van meerdere factoren afhankelijk. Allereerst wordt het aantal schadevrije jaren meegenomen die jij hebt gereden. Als je veel schade rijdt, moet de verzekering veel vergoeden en zal het bedrag van de verzekering omhoog gaan. Ook het aantal kilometers die je ongeveer maakt in een jaar zijn van belang voor het bedrag. Je moet meer betalen als je een groter risico bent voor de verzekeringsmaatschappij. Dit is een reden dat ook leeftijd wordt meegenomen in je premie. Hoe jonger je bent hoe meer je betaalt.