Goed verzekerd zijn is superbelangrijk, ook (of vooral) op de weg. De meeste mensen in Nederland beschikken over een auto. Dat kan in particulier bezit zijn of op naam staan van een onderneming. In dat laatste geval is het van belang dat er aan de wagen een goede zakelijke personenautoverzekering is gekoppeld. Zo voorkom je dat je bij schade die je veroorzaakt zelf opdraait voor de kosten. En aangezien dit gemakkelijk om een significant bedrag kan gaan – zeker als het letselschade betreft – is het belangrijk om hier voldoende aandacht aan te schenken. Bij een verzekeraar als Univé heb je keuze uit 3 basispakketten en tal van aanvullende. Het pakket van je keuze sluit je eenvoudig online af.

Deze verzekering dien je minimaal te hebben

Het is in ons land verplicht om op zijn minst een WA-verzekering te hebben. Voordat je met de auto de weg op wilt gaan dient deze te zijn afgesloten. Het is essentieel dat je nog geen meter onverzekerd rijdt op de openbare weg. Je weet immers maar nooit wat je in zo’n kort tijdsbestek al kan gebeuren. Je zult niet de eerste zijn die toch per ongeluk een paaltje raakt of de auto van een andere automobilist schampt. Met een Wettelijke Aansprakelijkheid op zak ben je gedekt tegen de schade die je toebrengt aan anderen, maar ook niet meer dan dat. De WA is daarmee veruit het kleinste én het voordeligste pakket. Wil je een bedrijfswagen verzekeren die 9 jaar of ouder is, dan is de WA sowieso de beste keus.

Wettelijke Aansprakelijkheid versus Beperkt Casco

Liever een uitgebreidere zakelijke autoverzekering afsluiten? Dan zijn er twee andere mogelijkheden: het kiezen voor de WA+ of All Risk. Een groot pluspunt van de WA+ is dat hiermee al aanzienlijk meer verzekerd is in vergelijking met de WA. Denk aan bijvoorbeeld schade door brand, een boom die op je auto valt door een harde wind of een aanrijding met een loslopend dier. Tevens zijn diefstal en inbraak verzekerd met deze zakelijke autoverzekering. Ook fijn is dat ruitschade deel uitmaakt van de WA+. In tegenstelling tot de WA+ voor particulieren hoef je hier dus geen aanvullende dekking voor af te sluiten. Bovendien komt de WA+ samen met een 1 jaar nieuwwaarderegeling. Houd er echter rekening mee dat ook met deze verzekering schade aan de eigen auto door bijvoorbeeld een aanrijding niet verzekerd is.

Zo hoog is het eigen risico

Wil je voor zowel schade aan anderen als voor schade aan de eigen auto verzekerd zijn, dan is er maar één juiste optie: het afsluiten van de All Risk, ook wel Volledig Casco genoemd. Hiermee profiteer je van alle hiervoor genoemde dekkingen, met daarbovenop gratis vervangend vervoer indien de auto gerepareerd moet worden. Vanzelfsprekend betaal je voor dit pakket de meeste premie per maand. Goed om rekening mee te houden is het feit dat er standaard sprake is van een eigen risico. Standaard gaat het hier om € 250. Mocht je dit willen, dan is dit bedrag te verhogen naar € 500 of € 1.000. In ruil daarvoor betaal je een lagere maandpremie.