In dit artikel zullen we het verder hebben over het rijden op een step en de vele gezondheidsvoordelen van steps – voordelen waar je misschien niet aan gedacht had toen je naar een elektrische step keek en je volledig overtuigd hebben om er nu in een te investeren.

Verrassende Gezondheidsvoordelen van Steps

We hebben van tijd tot tijd te horen gekregen dat om een gezond leven te leiden, we moeten bewegen. Beweging is goed voor de hersenen, het lichaam en zelfs ons humeur. Is naar buiten gaan als je je verveelt of binnen blijven als je verdrietig bent niet een oppepper voor je humeur of dat gevoel van comfort waar je zo naar hunkert?

Dat doet het zeker. Maar bewegen betekent niet altijd dat je in die metalen hokjes moet kruipen waarin de maatschappij ons onder druk zet. Soms is het beter om frisse lucht op je gezicht te voelen. Dat is een van de redenen waarom steps bestaan. Natuurlijk zijn er nog vele andere, zoals een gemakkelijk en minder tijdrovend woon-werkverkeer, maar men kan gewoon niet voorbijgaan aan de toegevoegde waarde ervan voor onze gezondheid en ons leven.

Aangezien deskundigen ons al hebben verteld dat we actief moeten blijven om onze gezondheid en ons welzijn te verbeteren, laten we ons punt verder bewijzen met de hulp van een onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Brighton. Het onderzoek stelde dat rijden op een step gedurende ongeveer 45 minuten helpt om zo’n 350 calorieën per uur te verbranden. Dit betekent dat als je een week lang fietst, je uiteindelijk tot 1 pond verliest. Maar dat is nog niet alles. Hier komt het beste gedeelte. 45 minuten rondwandelen verbrandt slechts 149 calorieën. Wil je nog meer verrast zijn? Fietsen gedurende 45 minuten verbrandt slechts 270 calorieën. Stel je de inspanning voor!

Dus wat heb je liever? Fietsen, lopen of stepen?

De keuze is eenvoudig: rijden op een elektrische step!

Niet te vergeten, het is kosteneffectief, vereist weinig onderhoud, is draagbaar om mee te nemen, bevordert een groener milieu door het verminderen van de CO2-voetafdruk en is ideaal voor mensen van alle leeftijden.

Versterkt de kernspieren

Naast de cardiovasculaire voordelen, omvatten de gezondheidsvoordelen van elektrische steps ook een aantal spiervoordelen. Aangezien het hele lichaam in een constante staat van beweging is, helpt het de spieren om zich van tijd tot tijd aan te spannen en los te maken – bijvoorbeeld bij het veranderen van richting of het stoppen of starten. De kernspieren die hierbij betrokken zijn, zijn die van de schouders, armen, dijen en benen. Het is een geweldige manier om de hamstrings te versterken en de spieren van het onderlichaam rond de buik en het bekken te trainen. Na verloop van tijd zult u merken dat u soepeler wordt in uw kuiten, dijen en billen.

Tip: e-step leasen of kopen

Helpt bij gewichtsverlies

Zwaarlijvigheid en een zittende levensstijl zijn twee van de belangrijkste oorzaken van ziekten en aandoeningen. Niet alleen zijn ze schadelijk voor uw botten, maar overgewicht zorgt ook voor te veel druk op uw ruggenmerg en zenuwen. Dit veroorzaakt spanning en schade aan de weefsels en zenuwen in de benen. Als dit gebeurt, voel je je nog vermoeider dan voorheen en neem je dus je toevlucht tot meer rusttijd. Deze cyclus van te lang zitten of liggen maakt uw gewicht alleen maar zwaarder.

 

Het rijden op een elektrische step is hierin contra-intuïtief gebleken. Volgens calorietabellen kun je bij een snelheid van 18 km/uur in één minuut 0,76 KJ/een kg gewicht verliezen. Als je daarentegen dezelfde tijd fietst met dezelfde snelheid, verbrand je uiteindelijk slechts 0,46 KJ/een kg gewicht. Om 0,76 KJ te verliezen op een fiets, zou je moeten fietsen met een snelheid van ongeveer 30 km/uur. Dat is alsof je je in een minuut dubbel zo hard moet inspannen om een paar kilo af te vallen.

Als we de energie berekenen die nodig is om 0,76KJ te verbranden, dan zouden we dat moeten vergelijken met aerobe oefeningen zoals snel zwemmen of stevig wandelen.

Als je geen zin hebt in het bijbehorende zweet, weet je voor welke optie je moet gaan.

Wist je ook dat steppen voor het ontbijt gewichtsverlies kan stimuleren? Dit is wat experts een vastensessie noemen. Een fasted sessie omvat elke vorm van lichaamsbeweging voordat je de eerste maaltijd van de dag neemt gedurende niet meer dan 30 minuten. Dit triggert de cellen die vet verbranden en bevordert dus gewichtsverlies.

Wat dacht u ervan om het ontbijt over te slaan tot u op kantoor bent en er dan een te nemen als u een paar kilo’s wilt afvallen?

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/ecruiser

Verbetert de coördinatie

Rijden op een elektrische step vraagt je volledige aandacht. Het kan zelfs zijn dat je meer dan één taak tegelijk moet uitvoeren, zoals sturen, van richting veranderen, versnellen, etc. Al deze handelingen vereisen dat de berijder een perfecte coördinatie heeft, omdat elke gemiste of vertraagde stap kan leiden tot een blessure of ongeval.

Gelukkig helpt stepen op een elektrische step de coördinatie te verbeteren.  Naarmate je meer en meer rijdt, zul je merken dat je minder tijd nodig hebt om te schakelen, jezelf beter in balans houdt bij het maken van scherpe bochten en het ontwijken van obstakels.

Deze coördinatie zal u ook helpen bij andere taken die gerichte aandacht en het gebruik van uw handen en ogen vereisen.